fbpx

Kdaj ste se odpovedali sebi?

Odpovedati se sebi
Stvari delujejo VELIKO bolje, če si dovolimo biti mi.

 

Tudi zavestno ustvarjanje!

 

Že od malih nog pa se v prid pogledov drugih, v želji, da bi ugajali, se izognili zlorabi ali zgolj preživeli, začnemo odpovedovati delom sebe.

 

Ali ste bili kdaj kregani, ko ste zgolj bili vi? Ja, tudi jaz …

 

In potem se odločiš, da je ta del tebe slab, da ga je treba skriti, odrezati, ugonobiti …

 

Vas kdaj niso pohvalili, ker ste stvari dosegali s preveliko lahkoto? Ja … no, jaz, na primer, v osnovni šoli v osmem razredu nisem dobila pohvale za odličen uspeh, ker se nisem trudila zanj. Sošolka, ki se je zanj trudila, pa jo je dobila. (seveda se mi je nos povesil do tal – in lahko si predstavljate, kaj sem se takrat odločila o sebi, o tem, da stvari dosegaš z lahkoto, o trudu …)

 

No, to je samo en primerček, kakšna sporočila dobivamo od malih nog …

 

Ne, če ti gre vse kot po maslu, ni ok.  Če si preveč energičen in živ, ni ok. Če preveč govoriš, še posebej resnico, ni ok. Če se preveč smejiš, ni ok. Če si punca in plezaš po drevesih, ni ok.

 

In potem tam v najstniških letih se začne še: “Daj, zdaj se pa končno zresni. Odrasti že.”

 

In postanemo resni (kot vsi ostali odrasli okrog nas).

 

(Da ne govorimo kasneje, v “resnih” partnerskih odnosih, ko dobesedno režemo dele sebe, ki so bili našemu partnerju všeč in si je zaradi tega želel biti z nami! Ali pa da bi mu/ji, spet, ugajali.)

 

Ker nam je bilo ves čas predstavljano, da je le trud tisti, ki šteje, si stvari zakompliciramo, zato da se potem trudimo, naprezamo …

 

Ne samo to, veliko tega naprezanja in truda je povezanega tudi s tem, da skušamo uresničiti želje nekoga drugega.

 

Skušamo nekomu dokazati, da smo tudi mi dragoceni in vredni pohvale.

 

Prizadevamo si za cilji, za katere drugi menijo da so dobri, ne pogledamo pa, kaj dejansko bi radi mi sami!

 

In tako počasi, korak za korakom, postanemo nekaj, kar resnično nismo mi.

 

Življenje postane težko, naporno, neizpolnjujoče, stvari ne delujejo …

 

Preklinjamo boga, vesolje, življenje, sebe …

 

V resnici pa je na poti samo to, da nismo mi.

 

Da ne vemo, kaj bi radi mi sami.

 

Kaj so naše potrebe?

 

Kaj so naše želje?

 

Česa si resnično želimo?

 

Kaj je naša resnica?

 

 

In če kaj Accessova orodja dajejo meni, je to ta občutek sebe … vedno bolj … vedno bolj postajam spet jaz … in ne samo to, nekaj več, kot sem bila kadarkoli v tem življenju! Resnično sem hvaležna, da sem našla ta orodja in da jih lahko predajam naprej vsem, voljnim nečesa drugačnega, vsem, ki nekje globoko v sebi vedo, da je mogoče nekaj drugačnega.

 

Če tudi vi veste to in bi radi več lahkotnosti v svojem življenju, več radosti, več zadovoljstva, VEČ SEBE, se nam pridružite na desetdelnem spletnem knjižnem klubu Bodi ti, spremeni svet, ki temelji na istoimenski knjigi avtorja Daina Heera, soustanovitelja in soustvarjalca Access Consciousnessa. Začnemo 1. novembra ob 18. uri!

 

Opremili se boste z vsemi orodji, ki jih sama uporabljam vsak dan, ne glede na to, da sem bila že na velikooooooo drugih seminarjih … in ta orodja ne samo, da nikoli ne zastarajo, z leti le še bolje delujejo!

 

Omogočajo mi odkrivati in odpravljati dele sebe, kjer uporabljam “programe”, ki niso moji, ohranjati “svojo energijo” v kakršnihkoli okoliščinah, vedeti, kaj je moja resnica in kaj ne in ne samo to, omogočajo mi (končno) videti, kdo resnično sem, kot bitje.

 

Če vas mika, da se nam pridružite na tej desettedenski dogodivščini, si več o knjižnem klubu Bodi ti, spremeni svet preberite na spletni strani TUKAJ.

 

Komaj čakam, da vidim, kdo vse pride in kaj vse bomo ustvarili!

 

Barbara

 

Image by Peggy und Marco Lachmann-Anke from Pixabay

Barbara Mali z uporabo novih pristopov opolnomoča in svetuje ljudem pri zavestnem ustvarjanju življenja na novih, kvalitetnejših nivojih in vstopanju v resnični potencial, ki ga imajo. Je avtorica e-knjig Zakon privlačnosti za vsak dan (naložite brezplačno) in  Kdaj boste začeli ljubiti SEBE? Je zdaj pravi čas?, pionirka Access barsov v Sloveniji in certificirana facilitatorka Access Consiousnessa. 

Scroll to Top

Prenos

Za prenos brezplačnega MP3 posnetka kliknite na spodnji gumb.

Hvala.

Prenos

Za prenos brezplačne knjige kliknite na spodnji gumb.

Hvala.

Call Now Button