fbpx

7 mitov in laži o milijonarjih

Miti in laži o milijonarjih

Med svojimi delavnicami in spletnimi srečanji velikokrat vidim, koliko fantazij in laži je povezanih z denarjem in o ljudeh, ki imajo denar.
Nekateri si iz napačnih razlogov prizadevajo, da bi postali milijonarji. Mislijo, da bodo tako rešene vse njihove težave, da se bodo potem počutili bolje glede sebe, resnica pa je nekoliko drugačna.

 

Današnji zapis temelji izključno na mojih lastnih opazovanjih milijonarjev, v katerih družbi sem (bila) in projekcijah in lažeh, iz katerih sem delovala tudi sama.

 

1. Milijonarji nimajo nobenih težav

 

Milijonarji imajo ravno toliko težav, kot si jih dopustijo imeti. S posedovanjem veliko denarja vsakdanje skrbi in težave magično ne izginejo, se zgolj spremenijo.

 

“Kdo mi bo ukradel denar? Kdo je z mano zgolj zaradi denarja? Kam pametno naložiti denar? Komu zaupati upravljanje z denarjem?”

 

To je le nekaj pomislekov, povezanih z denarjem samim. Velikokrat so njihove težave (če jih izbirajo imeti) proporcionalno sorazmerne s količino denarja, ki ga imajo.

 

2. Milijonarji so srečni

 

Če izberejo biti srečni, tako kot vsak navaden Zemljan. Denar sam po sebi nima te magične moči, da bi vas osrečil. Le vi imate to moč. Milijonarji so prav tako depresivni, težki in neumni, kot marsikdo med nami. Razlika je le v tem, da imajo veliko denarja.

 

3. Milijonarji so radodarni in plačajo za vse

 

No, to je bil eden od mojih pogledov, ki je bil dokaj brutalno razbit pred leti na Kostariki, ko sem dala napitnino vozniku avtobusa, milijonarka pa ne. (Moj pogled je bil, da bi ona seveda morala dati napitnino prva!) 🙂 Kakorkoli, tudi milijonarji imajo svobodno voljo in svobodno izbiro, kaj bodo počeli s svojim denarjem, kaj in komu bodo plačali in komu ne (ne glede na poglede in sodbe ljudi okrog njih).

 

4. Druženje z milijonarji ti bo omogočilo, da boš postal milijonar

 

Ne, ne bo. To boš, če boš to IZBRAL postati. Ja, zagotovo ti lahko zaupajo kakšen drugačen pogled, ki ga imajo na denar, ustvarjanje denarja, posedovanje denarja, naložbe, vpogled v specifične energije, iz katerih delujejo v zvezi z denarjem … vendar je še vedno tvoja izbira ali boš to izbral ali ne. In to je za marsikoga grenka “tableta”, ki je ne more pogoltniti – tudi denar je namreč le izbira. Ga boš izbral imeti ali ne?

 

5. Milijonarji so vedno urejeni kot iz škatlice

 

Ja, če izberejo biti. Marsikateremu milijonarju bi še sami kaj primaknili, saj zagotovo ne daje vtisa, da je milijonar. Seveda gre za vtis na podlagi naših projekcij in pričakovanj. Veliko milijonarjev živi popolnoma navadna in običajna življenja … zato bodite pozorni, morda se za sosednjimi vrati skriva nekdo z milijoni na računu.

 

6. Milijonarji se bahajo s svojim denarjem

 

Povezano s prejšnjim mitom – ja, nekateri ja, nekateri ne, kakor izberejo. Kakor se nekateri ljudje, ki nimajo denarja, s tem ponašajo, so na to ponosni – je to njihova izbira. In prav tako je izbira milijonarja ali se bo bahal s svojimi milijoni ali bo o tem tiho kot miška.

 

7. Milijonarji se počutijo varni in svobodni

 

Veliko ljudi, ki obiskuje moje delavnice o denarju, meni, da jim bo denar pomagal počutiti se varne in svobodne. Spet mit. Veliko milijonarjev je pravzaprav strah, da jim bo kdo ukradel denar, da bo njega ali njegovo družino kdo ugrabil, zato se obdajo z varnostniki in visokimi zidovi okrog svojih posesti. Za moje pojme to ni ravno svoboda.

 

Vsekakor veliko milijonarjev dela na svoji miselnosti, saj se z vsakim nivojem finančnega uspeha, prikažejo novi (omejujoči) pogledi, ki so se prej skrivali v nezavednem … in počutite se lahko enako srečne, svobodne, varne, uspešne, ne glede na to, koliko denarja imate …

 

Seveda pa denar pomaga, da lažje naredimo določene izbire, da bolje poskrbimo zase, za svoje telo in moja najljubša – da imaš večji vpliv na (pozitivne) spremembe v svetu.

 

O vsem tem bomo govorili tudi na desetdelnem spletnem srečanju Kako postati denar, s katerim začnemo v torek, 10. oktobra 2023, ob 18. uri. Vse se začne z nami, z našimi izbirami, našo vizijo in utelešenjem tega.

 

Pogledali bomo vaše “nore” poglede, ki jih imate o denarju, kar vam preprečuje imeti večjo lahkotnost z denarjem, ne glede na to, koliko ga imate. Razbijali bomo mite o tem, da brez denarja ne morete nič – v resnici pa imate že zdaj vse, kar je potrebno, da ustvarite karkoli in da ste karkoli.

 

Več o desetdelnem spletnem srečanju si lahko preberete TUKAJ, kjer se lahko tudi prijavite.

 

In ne glede na to, kje se trenutno nahajate, kaj boste izbrali danes?

 

Imate svobodno voljo in svobodno izbiro.

 

Ja, VI.

 

Barbara

 

Photo by kim chiko: https://www.pexels.com/photo/luxury-car-and-planes-model-17377864/

Barbara Mali z uporabo novih pristopov opolnomoča in svetuje ljudem pri zavestnem ustvarjanju življenja na novih, kvalitetnejših nivojih in vstopanju v resnični potencial, ki ga imajo. Je avtorica e-knjig Zakon privlačnosti za vsak dan (naložite brezplačno) in  Kdaj boste začeli ljubiti SEBE? Je zdaj pravi čas?, pionirka Access barsov v Sloveniji in certificirana facilitatorka Access Consiousnessa. 

Scroll to Top

Prenos

Za prenos brezplačnega MP3 posnetka kliknite na spodnji gumb.

Hvala.

Prenos

Za prenos brezplačne knjige kliknite na spodnji gumb.

Hvala.

Call Now Button