fbpx

Ali vidite, kdo v resnici ste?

Še vedno imam usta na pol odprta od začudenja. Vem, da Access Bars tretmani pomagajo pri marsičem, saj to potrjujejo izkušnje mojih strank, pa vendar vedno znova izvem kakšno takšno novico, da me ponovno dvigne od veselja.

 

Včeraj me je klicala gospa, ki je pred parimi meseci pri meni naredila delavnico Access Bars. Nekaj dni je bila na oddihu v enem izmed slovenskih zdravilišč in je tam med drugimi, naredila tretman tudi gospodu na invalidskem vozičku, ki svojih nog ni čutil že kar nekaj časa. Naslednji dan sta se srečala pred vhodom in gospod ji je rekel, da mu je skozi noge šla  “elektrika” in  da sedaj lahko miga s prsti na nogah. KAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ? To je fantastično. Po enem tretmanu!  In potem sem začela razmišljati, kako je ta človek, ki morda drugače nikoli več ne bi čutil svojih nog, dobil nekaj drugačnega, boljšega, ker si je preprosto dovolil poskusiti … in razmišljam, kako – če ne bi pred parimi meseci začela organizirati delavnic, ta gospa morda Access Bars tretmana nikoli ne bi spoznala in ta gospod nikoli dobil možnosti, da bi svoje noge ponovno čutil. Ponovno sem si rekla: “Barbara, tako sem ponosna nate!” To je moja nova mantra. Ja, sama sebe pohvalim! Nekaj, česar prej nikoli  nisem znala. Sedaj si ob vsakem – majhnem in velikem dosežku to rečem in se mentalno potrepljam po ramenu. Kaj pa vi? Vidite vrednost, ki jo prinašate na ta svet? Vrednost, ki jo prinašate v življenja drugih? Ali si zastavljate vedno nove in nove cilje, ker menite, da potem, ko jih boste dosegli, boste pa morda “v redu”, sprejemljivi in vredni ljubezni? Se vam zdi, kot da bi bili v začaranem krogu? Nikoli ne pridete do tega, da bi bili v redu in dobri? Seveda, če nas tega nikoli ni nihče naučil, kako naj to znamo? Pa vendar se da. Obstajajo preproste tehnike in vaje, s katerimi začnemo res videti, kaj s svojim znanjem, izkušnjami, s tem kdor smo, prinašamo na svet.

 

Koliko priložnosti za razvoj in napredek bi bilo izgubljenih, če nas ne bi bilo tukaj?

 

Spodaj opisana vaja vam bo pomagala uvideti, kdo resnično ste in vašo neprecenljivost v mozaiku življenja na zemlji:

 

Vzemite list papirja in naštejte vse, kar prispeva k vrednosti, ki jo prinašate:

 • vse stopnje formalnega izobraževanja, ki ste jih pridobili,
 • pripravništva, ki ste jih naredili,
 • vsa dodatna šolanja, ki ste jih opravili,
 • vse diplome, ki ste jih pridobili,
 • vse življenjske izkušnje, iz katerih ste dobili modrost, s katero lahko doprinašate drugim,
 • vse talente in sposobnosti,
 • vse sposobnosti, v katere ste dodatno investirali, da ste jih še bolj razvili,
 • vse članke in knjige, ki ste jih napisali,
 • vse izdelke, ki ste jih naredili in z njimi nekomu lepšate dni,
 • vse ljudi, ki ste jim pomagali,
 • vse živali, ki ste jim pomagali,
 • kaj vam ostali ljudje govorijo o tem, kaj pri vas cenijo in spoštujejo,
 • kar cenite in spoštujete pri samih sebi.

Ko vse to napišete, poglejte spisek in si vzemite čas, da lahko vse to, kar ste v življenju izkusili, doživeli in naredili, resnično ponovno vpijete: Poiščite miren prostor, udobno se namestite, zaprite oči in se sprostite. Odprite oči. Počasi in skrbno na glas preberite vsako stvar na vašem seznamu. Pustite, da se vsaka stvar na vašem seznamu globoko vpije v vas. Odločitev, ki jo naredite v tem trenutku: Vidim svojo vrednost in je ne bom več zmanjševal/a. Če je potrebno, to vajo ponavljajte tako dolgo, dokler resnično ne boste uvideli, kako dragocen in vreden »izdelek« ste. Vaš seznam s časom dopolnjujte z vsem, kar še sodi nanj. Imejte ga vedno pri roki, da lahko kadarkoli pogledate nanj in ponovno ozavestite vašo vrednost. Vaja je povzeta iz e-knjige: Kdaj boste začeli ljubiti SEBE? Je zdaj pravi čas?

 

Ko boste začeli videti svojo vrednost, jo bodo začeli videti tudi drugi. Ko boste postali ponosni nase, bodo na vas ponosni tudi drugi. Ko se boste začeli ljubiti takšne kot ste, vas bodo začeli ljubiti tudi drugi. Kljub temu, da nas tega nikoli niso učili, smo sedaj prišli v obdobje, ko je na razpolago dovolj informacij, dovolj virov, da lahko to prekinemo in se naučimo dati to sebi, svojim otrokom, okolici. Ko ljubimo sebe, takšne kot smo in ko vidimo svojo vrednost, smo s tem povabilo, da to začnejo delati tudi vsi ostali okoli nas… O, kako sem ponosna nase! 🙂

 

Barbara

Barbara Mali z uporabo novih pristopov opolnomoča in svetuje ljudem pri zavestnem ustvarjanju življenja na novih, kvalitetnejših nivojih in vstopanju v resnični potencial, ki ga imajo. Je avtorica e-knjig Zakon privlačnosti za vsak dan (naložite brezplačno) in  Kdaj boste začeli ljubiti SEBE? Je zdaj pravi čas?, pionirka Access barsov v Sloveniji in certificirana facilitatorka Access Consiousnessa. 

Call Now Button Scroll to Top

Prenos

Za prenos brezplačnega MP3 posnetka kliknite na spodnji gumb.

Hvala.

Prenos

Za prenos brezplačne knjige kliknite na spodnji gumb.

Hvala.