fbpx

Nikoli ne reci nikoli

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste ustvarili točno tisto, česar niste želeli? Se vam je že kdaj zgodilo, da ste ustvarili točno tisto, za kar ste rekli “Tega pa že nikoli ne bi naredil/-a.” ali “To pa jaz že nikoli ne bom.”?

 

Meni se zagotovo je. 🙂

 

In potem sem začela gledati, kaj se zgodi v primerih, ko za nekaj rečemo, da ne bomo “nikoli”.

 

Zanimivo je, da to lahko rečemo kot otrok, star 4 leta, kot najstnik, mladoletnik, ali pa kadarkoli v kasnejših letih. Zgodi se vedno enako.

 

Ko se odločimo, da nečesa pa že ne bomo “nikoli”, to potisnemo v podzavest in začnemo ustvarjati točno to, z namenom, da lahko primerjamo, če tega resnično nismo ustvarili.

 

Noro, saj vem. Ampak pomislite, ste kdaj rekli: “Nikoli ne želim postati takšna, kot moja mama.” in potem ste se kar naenkrat zalotili, da iz vaših ust prihajajo njene besede, da ste se celo začeli podobno obnašati, da ne rečem, da ste ji postali celo po videzu bolj podobni. 🙂 In zdaj lahko primerjate ali ste ali niste …

 

Ali pa na primer “Takšnega odnosa jaz nikoli ne želim imeti.” ali pa “Takšne službe/življenja pa res nikoli nočem imeti.”, in potem se kar naenkrat zalotite, da ustvarjate prav takšne odnose, da ste v točni takšni službi, v kateri niste želeli biti ali pa da ste ustvarili točno takšno življenje, za kakršnega ste rekli, da ga nikoli nočete imeti.

 

Poleg tega s tem, ko za nekaj rečemo, da “nikoli ne bomo” – temu namenjamo veliko energije (lahko čisto nezavedno), in v življenju ustvarimo vedno tisto, čemur namenjamo in kamor vlagamo energijo. Tisto, čemur se upiramo in proti čemur se borimo.

 

Tisto, čemur se upiramo, ostaja.

 

Sama sem z leti postala modrejša. 🙂 Morda tudi vi. 🙂

 

Tako sedaj, ko se z nekom pogovarjam, in je popolnoma zgrožen/-a nad tem, kaj se je (nekomu) zgodilo, kaj počne, kdo je postal … samo rečem: “Ja, nikoli ne veš, kaj življenje prinese, zgodi se lahko vse.” S tem sem v dopuščanju. Za tem je energija dopuščanja. S tem gre ta stvar mimo mene. Se niti ne strinjam, niti ne pridružujem, niti upiram, niti reagiram … ampak z dopuščanjem enostavno stvarem, mnenjem, pogledom, mislim, dopustim, da gredo mimo mene. Na ta način zagotovim, da iz njih ne ustvarjam.

 

Takoj, ko se z nečim strinjamo, se pridružujemo, se nečemu upiramo ali se na to odzivamo, to začnemo ustvarjati kot svojo resničnost.

 

Morda bo kdo rekel: “Ja, in kaj naj zdaj s tem, kar sem ustvaril/-a in je točno tisto, česar nisem želel/-a?”

 

Najprej si čestitajte. Ste mogočni in veličastni stvaritelj.

 

Nato si recite: “Če sem ustvaril/-a to, kaj še lahko ustvarim?”

 

Bodite preprosto v dopuščanju tega, da ste to ustvarili. Če se boste zaradi tega obsojali, boste ustvarili le še več tega, zaradi česar se obsojate.

 

Namesto tega si dopustite, da ste ustvarili, kar ste ustvarili in naravnajte svoj kompas, svojo vizijo na tisto, kar resnično želite …

 

In nikoli več ne recite nikoli. 🙂 Razen seveda, če želite tisto ustvariti. 🙂
(Hm, ideja!? O, Barbara, spet hrana za tvoje možgančke 🙂 )

 

Barbara

Barbara Mali z uporabo novih pristopov opolnomoča in svetuje ljudem pri zavestnem ustvarjanju življenja na novih, kvalitetnejših nivojih in vstopanju v resnični potencial, ki ga imajo. Je avtorica e-knjig Zakon privlačnosti za vsak dan (naložite brezplačno) in  Kdaj boste začeli ljubiti SEBE? Je zdaj pravi čas?, pionirka Access barsov v Sloveniji in certificirana facilitatorka Access Consiousnessa. 

Scroll to Top

Prenos

Za prenos brezplačnega MP3 posnetka kliknite na spodnji gumb.

Hvala.

Prenos

Za prenos brezplačne knjige kliknite na spodnji gumb.

Hvala.

Call Now Button