fbpx

Kako lahko zdaj negujete sebe in svoje telo?

Če znamo pogledati z drugačnega zornega kota, vsaka situacija, vsako obdobje, v katerem smo, nosi v sebi darilo.

 

Vsako situacijo lahko uporabimo sebi v prid.

 

Res.

 

Tudi, če ne veste kako, le zastavite vprašanje: “Kako to uporabim v svoj prid?” in boste dobili zavedanje.

 

Energija tega obdobja tudi nekako sili, da pogledamo vase, po svojem življenju, se posvetimo tistim stvarem, za katere običajno ni bilo nikoli časa … ja, tudi svojemu telesu.

 

To vse opazujem zdaj že dobro leto in vprašanje, ki se mi je porajalo, je: “Kaj če je zdaj čas za negovanje sebe?”

 

Saj veste, tista stvar, ki je običajno zadnja na našem sporedu, saj so pred nami vsi preostali – otroci, partner, posel, stranke, starši …

 

Kaj če je zdaj čas, da na prvo mesto postavimo sebe?

 

 

Morda tudi sami opažate kaj podobnega, v nadaljevanju pa vam dajem še nekaj predlogov, kako lahko ta čas izkoristite, da napolnite svoje “baterije”, negujete sebe, svoje življenje in svoje telo.

 

1. Ugasnite televizijo, radio, zmanjšajte uporabo družbenih medijev

 

Ja, tu mislim predvsem tiste programe, kanale, ki vas skušajo prepričati v nekaj, kar ni res. Ki sejejo strah, namesto navdiha in vzpodbude.

Ne dovolite, da vam te stvari ustvarjajo resničnost. Ustvarjajte svojo resničnost. Kaj želite ustvariti?

 

Če že gledate in poslušate medije, opazujte, kako se počutite ob tem, kar slišite, vidite in preberete. Lahkotno? Ali težko? Če se počutite lahkotno, je to vaša resnica, če se počutite težko, to za vas ni res.

 

2. Če boste upoštevali točko ena, boste imeli na voljo več časa … zase. Ali bolje rečeno, za navzočnost s sabo.

 

Ja, vem, to je ena od najbolj strašljivih stvari, da smo sami s sabo, da smo ranljivi s sabo in pogledamo v najglobje kotičke svojega bitja. “Kaj si resnično želim?”

 

Vendar je po drugi strani ranljivost s sabo ena od najbolj osvobajajočih stvari, ki si jih lahko ponudimo. Le ranljivost s sabo vam bo omogočila, da pridete v stik s tem, kar je res za vas, kaj si resnično želite. In ko imate to, je to lahko ustvariti. Veliko težje ali pa sploh nemogoče je ustvariti nekaj, kar ni naša resnična želja in si to želimo le zaradi tega, ker drugi pravijo, da naj bi si to želeli.

 

3. Če je le mogoče, se izogibajte toksičnih ljudi

 

Kje lahko najdete ljudi, ki bodo negovalni za vaše telo in življenje? Vem, da določenih oseb, ne moremo kar izločiti iz svojega življenja – v tem primeru, pa naj bo vse, kar govorite in počnete vi in oni, le zanimiv pogled. Tudi to orodje je vedno zlata vredno.

 

4. Pojdite v negujoče okolje

 

Gozd, reke, potoki, jezera, gore, hribčki vabijo. Zakaj se tu vedno počutimo dobro? Ker narava ne obsoja. Je v popolnem dopuščanju. Tam smo lahko vse, kar smo. Kaj če bi bili lahko to zase, kamorkoli greste? Popolno dopuščanje sebe? Odvisno, kje trenutno ste, je lahko oddaljen koncept, vendar se da, če si to izberete.

 

5. Kako lahko negujete svoje telo?

 

Potrebuje mogoče več počitka, več spanja? Vprašajte ga, naj vam pokaže. Mogoče je čas, da si privoščite bolj negovalno prehrano? Da iz svoje garderobe pospravite vse, kar ni več negujoče za vaše telo in v skladu z življenjem, ki ga ustvarjate? Morda je čas, da si privoščite nekaj bolj negovalnega? Moj osebni pogled je – raje manj, pa tisto dobro. In vprašajte telo: “Telo, pokaži mi, kaj je zate negovalno.” in vam bo pokazalo.

 

6. Ne pozabite na dotik

 

Naša telesa ljubijo dotik, negovanje, objemanje. So zelo senzualna. In koliko bolj ste lahko zdaj senzualni do sebe? Je čas, da se naučite zavestno se dotikati svojega in drugih teles? Ko vprašate: “Telo, na kakšen način se te naj dotaknem?”, boste dobili zavedanje. In opazili boste, da se boste začeli svojega telesa ali drugih dotikati na popolnoma drugačen način, kot ste se do zdaj. Ja, to je zavestni dotik.

 

7. Gibanje

 

Ne pozabite na gibanje. Gibanje v našem telesu ustvarja energijske tokove, s tem premikamo energijo. Če se vam zdi, da ste v življenju nekako zataknjeni, je tudi to, da začnete gibati, eden od načinov, da odpravite “zataknjenost”. Kaj bi bilo zabavno za vas in vaše telo? Je čas, da na plan potegnete pozabljene rolerje, kolo, da v roke spet zagrabite pohodne palice? Ali pa vklopite vašo priljubljeno glasbo in zaplešete?

 

8. Če ne morete delati običajnih stvari – je zdaj morda čas, da se vrnete k nečemu, za kar nikoli ni bilo časa?

 

K dolgo pozabljenih hobijem? Morda lahko iz tega naredite celo posel ali pa novi tok prihodkov? Morda je zdaj čas, da začnete denar ustvarjati s tistim, v čemer resnično uživate?

 

9. Vzemite v roke dobro knjigo, poglejte si dober film ali nanizanko.

 

Vse ostalo bo počakalo. Ali pa se bo med tem, ko vi uživate na drugačen način, samo uredilo. (ja, tudi to se večkrat zgodi, ko se sprostimo in vesolju damo tako prosto pot, da uredi stvari)

 

10. In nenazadnje, z vsem naštetim prej, boste negovali tudi svoje življenje.

 

Poglejte, je to, kar živite zdaj, dovolj za vas? Si želite več? Nekaj popolnoma drugačnega? Kako bi bilo to? Kakšna energija bi bila to? Začnite biti ta energija. Za to, da to ustvarite, za začetek ne potrebujete nič drugega kot to, da ste druga energija. Iz te drugačne energije bodo izhajala drugačna dejanja in posledično … boste udejanjili drugačno resničnost.

 

In še nekaj … kaj če bi samo danes praznovali sebe?

 

Tukaj ste. To, kar trenutno živite, ste ustvarili s preteklimi izbirami. To, kar boste živeli v prihodnosti, boste ustvarili z izbirami, ki jih boste naredili od tu naprej.

 

Če ni to moč, ki jo lahko vsak od nas praznuje!

 

Kaj boste izbrali danes?

 

S kakšno izbiro lahko danes negujete sebe, svoje telo in življenje?

 

Barbara

Barbara Mali z uporabo novih pristopov opolnomoča in svetuje ljudem pri zavestnem ustvarjanju življenja na novih, kvalitetnejših nivojih in vstopanju v resnični potencial, ki ga imajo. Je avtorica e-knjig Zakon privlačnosti za vsak dan (naložite brezplačno) in  Kdaj boste začeli ljubiti SEBE? Je zdaj pravi čas?, pionirka Access barsov v Sloveniji in certificirana facilitatorka Access Consiousnessa. 

Call Now Button Scroll to Top

Prenos

Za prenos brezplačnega MP3 posnetka kliknite na spodnji gumb.

Hvala.

Prenos

Za prenos brezplačne knjige kliknite na spodnji gumb.

Hvala.