fbpx

3 razlogi, zaradi katerih ljudje obsojajo, ki jih morate poznati!

Na seminarjih in delavnicah se vedno znova srečujemo s tematiko obsojanja. Ali bolje rečeno izogibanja obsojanju. “Da me ja ne bo kdo sodil.”

 

Posledično se ljudje na vse možne načine pomanjšujejo, zaustavljajo in ne premaknejo nikamor.

 

Kot da je obsojanje drugih tisto, kar določa našo vrednost!

 

Pa je ne!

 

 

Tisti, ki določamo svojo vrednost, dragocenost, smo mi sami.

 

Za vas, moji dragi bralci, prijatelji in stranke, bi rada naslovila nekaj razlogov, zakaj pravzaprav ljudje obsojajo(-mo).

 

1. Z obsojanjem ljudje opravičujejo svoje lastne izbire

 

Morate vedeti, vas ljudje obsojajo, ker skušajo opravičiti svoje lastne izbire. Ste pustili varno službo za nedoločen čas (o varnosti te bi se lahko pogovarjali …) in začeli s svojim poslom? Vam bližnji govorijo: “Ali ne bi bilo bolje imeti službe?”, v ozadju pa zaznavate obsojanje tega, kar počnete? Preprosto opravičujejo svojo izbiro, če so vse življenje preživeli v služenju nekomu (služba).

 

Imate veliko denarja? “Ja, zagotovo je kaj narobe naredil, koga ogoljufal, okradel …”, “Lahko njim, ker imajo denar.”, pravijo ljudje, da opravičijo svojo izbiro, da imajo malo ali nič denarja, ali pa izbirajo ustvarjati svoje življenje na težak način.

Različic tega je na milijone … zagotovo tudi vi najdete svojo. Ko nekdo obsoja, vedno pripoveduje zgodbo o sebi, ne o vas. 

 

2. S svojimi sodbami vas ljudje skušajo nadzirati

 

Ja, in mi jim pustimo. Ker smo nekje, nekoč nasedli ideji, da je sodba slaba. Verjeli tistim, ki so nam rekli, da nam bo sojeno. 😛

 

In če to še vedno verjamete, ni čudno, da se nikamor ne premaknete. Dejstvo je, da bodo ljudje vedno sodili – če boste majhna siva miška ali pa gigantska kreatura, mešanica med zmajem, čarobnim samorogom, vilami, ki v svetu ustvarja nekaj drugačnega in več možnosti za vse.

 

In če se izogibate temu, da bi vas drugi obsojali, jim dobesedno dopuščate, da ustvarjajo vaše življenje. Ne vi, oni s svojimi sodbami ustvarjajo vaše življenje! No, ok, seveda svoje življenje ustvarjate vi, ampak koliko izbire imate, če se morate nenehno izogibati sodbam drugih in skrbeti, da boste všeč vsem?

 

3. Tisto, kar obsojamo, je v nas samih

 

To je nekoliko drugačna različica napisanega pod prvo točko. Ko nekoga obsojamo, trije prsti kažejo nazaj v nas. Na drugih nas vedno moti tisto, kar nekje sami počnemo ali smo počeli. Vedno. Če tega ne bi bilo v nas samih, nas tudi pri drugih ne bi motilo. Ko ozavestimo, kje to smo ali počnemo to, nas tudi pri drugih preneha motiti.

 

Poleg vsega pa so sodbe zgolj laži. Mi pa jih naredimo tako resnične. V resnici gre za laži. Določena obliko energije, s katero ljudje počnejo vse prej našteto. Zakaj laži? Ker je resnično samo tisto, kar mi naredimo resnično …

 

In več sodb kot smo zmožni prejeti, bolj lahko ustvarjamo in živimo po svoje. Ne samo to, več sodb, kot smo zmožni prejeti, več denarja ustvarimo. Prejemanje sodb pomeni, da se ne strinjamo z njimi niti se nanje ne odzivamo, ampak je vse samo zanimivo. 🙂

 

 

Pred desetimi leti sem začela z najbolj čudnim poslom na svetu in koliko obsojanja sem bila deležna! Žalostno je to, da s strani tistih, ki bi me morali po mojem mnenju najbolj podpirati. Vendar je to samo moje mnenje. 🙂

 

K sreči so me te sodbe samo še podžigale, da sem se še bolj mojstrila v upravljanju z energijo, se še bolj predala temu, da prevetrim svoje poglede in ustvarim še uspešnejšo zgodbo. In zgodba postaja vsak dan boljša in uspešnejša! Ne samo to, zaradi tega, ker sem bila voljna iti za tem, kar vem, za tem, kar mi je všeč, imajo uspešne posle tudi mnogi drugi Slovenci.

 

Moj pogled je bil že od nekdaj: “Zakaj bi počel nekaj, v čemer ne uživaš?” in seveda so mi rekli: “Ti bi samo uživala.”, kot da je s tem nekaj narobe.

 

Pa vendar vam povem, da se da. Od tega, v čemer uživate, živeti in se lepo imeti. Moje celo življenje je že deset let kot ene velike počitnice.

 

Sama določam kdaj bom delala, kaj bom delala, s kom bom delala, kje bom delala. Končno se počutim, da so vsi moji talenti in zmožnosti v polni uporabi. In lani sem postala še facilitatorka Accessove specialnosti Radost poslovanja in s tem mojstrskega seminarja Posel na drugačen način, ki vse to, kar sem že prej vedela, še razširja z izjemnimi orodji, pogledi, odpiranjem novih, do zdaj nepoznanih možnosti.

 

In zdaj je to na voljo tudi vam! Če bi tudi vi radi nekaj drugačnega – tudi če posel že imate – se nam pridružite od 26.-30. aprila, na mojstrskem seminarju Posel na drugačen način, ki bo potekal prek spleta, vsak dan tri udobne popoldanske ure. (Za udeležbo na seminarju ni pogojev, udeleži se ga lahko vsak.)

 

No, pa konec koncev tudi – koliko obsojate sami sebe in se s tem zaustavljate?

 

So te sodbe vaše ali prevzete? Priučene?

 

Kaj vse bi lahko ustvarili, če se ne bi obsojali? (In če se ne bi izogibali sodbam?)

 

Samo bodite z energijo zgornjega vprašanja.

 

Bi se vaše življenje razširilo ali skrčilo?

 

Je energija lahkotna, razširjajoča, ali težka?

 

Hm … zakaj se potem še vedno obsojate?

 

Konec koncev je tudi to le izbira.

 

Ki jo delamo na dnevni ravni …

 

Je zdaj čas in prostor, da prenehamo s tem?

 

In zgradimo prijaznejši svet tudi z drugačnim način poslovanja?

 

Barbara

 

Barbara Mali z uporabo novih pristopov opolnomoča in svetuje ljudem pri zavestnem ustvarjanju življenja na novih, kvalitetnejših nivojih in vstopanju v resnični potencial, ki ga imajo. Je avtorica e-knjig Zakon privlačnosti za vsak dan (naložite brezplačno) in  Kdaj boste začeli ljubiti SEBE? Je zdaj pravi čas?, pionirka Access barsov v Sloveniji in certificirana facilitatorka Access Consiousnessa. 

Scroll to Top

Prenos

Za prenos brezplačnega MP3 posnetka kliknite na spodnji gumb.

Hvala.

Prenos

Za prenos brezplačne knjige kliknite na spodnji gumb.

Hvala.

Call Now Button