fbpx

V ujetništvu plusa in minusa

Živimo v čudoviti kletki. V kletki plusa in minusa. V kletki, kjer je vse lepo pospravljeno v predalčke. Pozitivno, negativno, prav, narobe, lepo, grdo, sprejemljivo, nesprejemljivo, dobro, slabo. Če ne vemo, v kateri predalček bi stvar pospravili, se začnemo soditi ali pa jo, morda ravno zaradi tega, raje, za vsak slučaj pospravimo v predalček “slabo” ali pa morda “neopredeljeno”, kar je v tej kletki po svoje tudi kar nekako slabo. Moraš biti opredeljen!

 

Kletka plusa in minusa se imenuje tudi polariziranost ali dualnost. Če boste kdaj razmišljali o tem, kaj je največja odvisnost … od česa smo najbolj odvisni .. je odgovor pred vami. Dualnost je največja odvisnost te resničnosti. Vse mora biti popredalčkano.

 

In čeprav je ta kletka lepa, pospravljena …  (psssst … mogoče nas je nekaj, ki imamo kletko prav čudno nasmeteno, nekaj po predalčkih, nekaj pa kar visi naokoli ali pa iz predalčkov 😉 ) … predstavlja ujetništvo, predstavlja zapor, omejene možnosti.

 

Vse, kar smo opredelili, da je prav, narobe, dobro, slabo, pozitivno, negativno, predstavlja samo po sebi omejitev.

 

Večinoma delamo stvari, ki smo jih opredelili kot dobre, pozitivne, sprejemljive, časti vredne.

 

Te stvari smo najmanj pripravljeni spremeniti. In velikokrat predstavljajo največjo omejitev tistemu, kar bi radi videli v svojem življenju.

 

Najbolj gledamo in želimo spremeniti tisto, kar smo opredelili, da je z nami narobe, čudno, nesprejemljivo. In velikokrat se izkaže, da je prav to, kar smo menili, da je z nami narobe, naša največja zmožnost, talent!

 

Zaradi tega predalčkanja imamo v svojem življenju zelo omejene možnosti. Smo kot ptica, ki bi rada poletela, pa se vedno znova zaleti v plus ali minus, ki jo zaustavita.

 

Vsakič znova se moramo soditi, pri vsakem dejanju … v katerem predalčku bomo pristali. Opazujte. Koliko energije vam gre za to, da preverjate ali boste naredili nekaj prav, ali ste pozitivni, negativni, dobri, slabi … In ne samo to, svojo energijo trošite, ker se bojite, v kateri predalček vas bodo pospravili drugi.

 

Gre za predalčke, ki v resnici nimajo nobene zveze z vami. Gre za predalčke, ki so jih ustvarili drugi, na podlagi tega, kdor so. In potem pazite, da ne boste naredili, rekli, napisali kaj takšnega, kar vas bo umestilo v napačen predalček v kletki drugega. Noro, ha? Namesto, da bi svojo energijo porabljali za ustvarjanje, za izlivanje vsega tistega, kar je v vas, vseh daril, ki jih nosite v sebi in jih svet še kako preklemano potrebuje.

 

Zaradi zasvojenosti s plusom in minusom delujemo iz travm in dram, vznemirjenja in spletk te resničnosti.

 

Se kdaj vprašate, kaj je na drugi strani … kletke?

 

Vam povem.

 

Na drugi strani kletke je SVOBODA.

 

Svoboda dopuščanja.

 

Dopuščanje je, ko je vse samo zanimiv pogled … ne prav, narobe, pozitivno, negativno … le … zanimivo.

 

Če bi za vsak svoj pogled, misel, razmišljanje, prepričanje, pa tudi za poglede, misli, prepričanja drugih rekli: “Hm, zanimiv pogled.”, bi se osvobodili kletke.

 

Če bi bilo vse samo zanimiv pogled, do konca življenja ne bi imeli nobene težave več.

 

Ko začnemo delovati iz dopuščanja, se več ne pridružujemo, strinjamo, upiramo in ne reagiramo na stališča, poglede in razmišljanja drugih. S tem jih ne naredimo trdnih v svojem svetu. In zaradi tega iz njih ne začnemo ustvarjati svoje resničnosti.

 

Ko smo v dopuščanju, gre vse okoli nas. Smo kot skala v toku reke. Nič nas ne premakne. In … zanimivo, ohranimo svojo energijo, ki smo jo prej uporabljali za pridruževanje, reagiranje, upiranje …

 

Dopuščanje je pot v ENOST.

 

Kjer vse obstaja … brez sodbe … tudi brez sodbe sodbe.  In kam vse lahko poletimo v prostoru enosti?

 

Verjamete, da je mogoče? Vabljeni na potovanje …

 

Samo danes … naj bo vse … samo … zanimiv pogled.

 

Barbara

Barbara Mali z uporabo novih pristopov opolnomoča in svetuje ljudem pri zavestnem ustvarjanju življenja na novih, kvalitetnejših nivojih in vstopanju v resnični potencial, ki ga imajo. Je avtorica e-knjig Zakon privlačnosti za vsak dan (naložite brezplačno) in  Kdaj boste začeli ljubiti SEBE? Je zdaj pravi čas?, pionirka Access barsov v Sloveniji in certificirana facilitatorka Access Consiousnessa. 

Call Now Button Scroll to Top

Prenos

Za prenos brezplačnega MP3 posnetka kliknite na spodnji gumb.

Hvala.

Prenos

Za prenos brezplačne knjige kliknite na spodnji gumb.

Hvala.