fbpx

Tudi če nisi ok, je OK!

Zadnjih nekaj tednov je zame zelo neudobnih. Sovpadajoč z našimi spletnimi srečanji Onkraj udobne razdalje, ki jih pravkar zaključujemo. 🙂

 

No, kot vemo, pa se čarobnost in čudeži ne dogajajo v coni udobja, zato to neudobje vodi tudi do velikih prebojev, nove lahkotnosti in svobode, ki je onkraj neudobja.

 

Eno velikih odkritij zame je bilo, medtem ko smo spuščale energijske pregrade, bile z neudobjem, navkljub vsemu, da sem v najstniških letih naredila odločitev, da se bom pretvarjala, da je z mano “vse ok”, tako da me mama ne bi mogla več prizadeti.

 

Nadela sem si torej masko “vse je ok”, masko, ki je nastala zid, za katerega sem se tako dobro pretvarjala, da sem počasi še sama začela verjeti v to in pozabila na to odločitev.

 

Pričakovanje in projekcija, ko sem si nadela to “masko” je bila: “da me ne bo mogel nihče več prizadeti”.

 

No, to definitivno ni bilo res. Saj so izrečene in narejene stvari še vedno bolele. Ne samo mamine, ampak tudi od drugih ljudi.

 

No, danes vem, da boli le, če imaš že sam takšno sodbo sebe … Vendar naj bo to zgodba za kdaj drugič.

 

Meni ta fasada, ta zid – “ok sem”, ni dopuščala biti v stiku z mojimi resničnimi občutki (čeprav se je spodaj kuhalo in packalo), poleg tega pa mi ta “zid” tudi ni dopuščal prejeti prispevka kogarkoli ali česarkoli, ki bi mi bil voljan prispevati v teh trenutkih.

 

Zavest in energije, ki se zdaj sidrajo na Zemlji so takšne narave, da se razkrivajo vse laži, odpadajo maske, zidovi, fasade … če smo le voljni iti v korak s spremembami.

 

Tako sem kakšne dobra dva tedna nazaj ozavestila ta moj “zid”, to svojo “masko”.

 

In ko je začela razpadati, ko se je ta zid začel v svojih temeljih majati, ni bilo prijetno. Ni bilo udobno.

 

Ampak, ker smo ravno v procesu “onkraj udobne razdalje”, sem si rekla: “Da vidimo, kaj se skriva tu zadaj …” in izbrala, da to masko odvržem.

 

In ko si nekaj izberemo – v tem primeru “onkraj udobne razdalje s sabo” – celotno vesolje prispeva.

 

Tudi moje telo si je ustvarilo neke težave, ki so samo še prispevale k temu, da sem lažje opustila masko, za katero sem že pozabila, da sem si jo pred desetletji nadela.

 

Dovolila sem si biti popolnoma ranljiva, ne samo s sabo, ampak tudi z ljudmi okrog sebe.

 

Govorila sem svojo resnico, ne glede na to, kaj bom “dobila nazaj” … morda posmeh, morda zavrnitev, ni bilo pomembno. Predala sem se sebi in svoji resnici.

 

In veste, kaj sem dobila?

 

Prispevek številnih izjemnih ljudi, ki so mi prispevali na takšne in drugačne načine. Eni s svojo energijo, drugi z besedami, nasvetom, tretji s facilitacijo, četrti tako, da so fizično opravili določene stvari zame itd.

 

Skratka, VAU!!!! OK je, tudi če nisi ok!!!!

 

In tu spet omenjam projekcije in pričakovanja, ki jih imamo glede tega, kaj se bo zgodilo, če bomo ranljivi.

 

Večina nas ima pogled, da to že ne bo vodilo do ničesar dobrega, kvečjemu k slabemu … vsaj to je bila moja zgodnja izkušnja. Ranljivost = bolečina. Ko si ranljiv, te lahko drug zlorabi.

 

Tokrat sem odvrgla vse projekcije in pričakovanja in sem si preprosto dovolila biti jaz, dovolila sem si izraziti, da “nisem ok”.

 

In ko delujemo brez projekcij in pričakovanj, je vse, kar se zgodi, presenečenje!!!

 

Zame tokrat tako pozitivno, da si dovolim zdaj biti še večkrat ranljiva.

 

In v resnici je v ranljivosti moč!

 

Saj ko si v stiku s seboj, svojimi resničnimi mislimi, občutki, tudi če niso tako “lepi” … ne odrežeš svojega zavedanja. Medtem ko s projekcijami in pričakovanji odrežeš svoje zavedanje.

 

Spomnite se, kako sem mislila, da če bom ranljiva, če bom pokazala, da mi ni vseeno, da se ne počutim dobro, da bom izpostavljena še več možnostim, da me nekdo prizadene.

 

Ja, to so bile moje projekcije in pričakovanja glede ranljivosti do zdaj.

 

In te projekcije in pričakovanja … mi niso dopuščale imeti celotne sebe.

 

Zaradi moje “maske” “vse je ok” … sem sodila, zavračala in se ločevala od vseh delov sebe, za katere sem ocenila, da niso ok …

 

No, in zakaj vam danes pišem o tem?

 

Ker marsikateri zavestni ustvarjalec meni, da mora biti ok. Veliko je pretvarjanja, da smo ok, čeprav nismo, ker tako učijo določene filozofije. Veliko je “pometanja pod preprogo” – predvsem občutkov in čustev, dejstev, za katere smo opredelili, da je z njimi nekaj narobe.

 

Vendar to, kar je “pometeno pod preprogo”, še vedno tli pod temi fasadami, maskami, zidovi … zato je bolje, da si dovolimo biti tudi ne ok ter to naslovimo, ko se prikaže. Veliko težje je spremeniti nekaj, kar smo tako skrili, da še sami ne vemo, kje je in kaj je to.

 

Pišem vam tudi zaradi tega, ker so projekcije in pričakovanja nekaj, s čimer uničujemo ne samo sebe, ampak vse svoje odnose.

 

Če bi delovali brez projekcij in pričakovanj, bi lahko bili dejansko srečni, v naših odnosih pa ne bi bilo toliko sodb, zavrnitev in ločitev, ki nastanejo, ko oseba ne deluje v skladu z našimi pričakovanji in projekcijami.

 

Če bi delovali brez projekcij in pričakovanj do sebe in do drugih, bi dejansko lahko imeli zavedanje sebe in tega, kdo so ljudje okrog nas.

 

To je ena od stvari, ki jih tako dinamično počnemo, da se tega niti ne zavedamo, saj smo dobro naučeni projicirati in pričakovati (saj od nas že od malih nog nekaj pričakujejo in na nas projicirajo!), je pa s tem prepojen dobesedno vsak odnos, ki ga imamo.

 

Če bi radi odkrili, kako s projekcijami, pričakovanji, sodbami, zavrnitvami in ločitvami “ubijate” sebe in svoje odnose ter kaj je mogoče onkraj tega, pa v petek, 19. novembra 2021, ob 18. uri, začnemo s šestdelnim knjižnim klubom, katerega osnova bo pred kratkim v slovenščino prevedena knjiga Projekcije, pričakovanja, sodbe, zavrnitve in ločitve.

 

Ko začneš odkrivati, kaj vse projiciraš in pričakuješ od ljudi in od sebe, te kar pretrese.

 

Postane ti tudi jasno, zakaj stvari ne delujejo, zakaj si si z določenimi ljudmi nenehno “v laseh” in potem, od tu naprej, pa je le izbira, če boš še vztrajal pri pričakovanju in projiciranju.

 

Z energijskega vidika na ta način tudi “zaklepamo” drug drugega.

 

Vsaka projekcija in pričakovanje, ki ga imamo do nekoga, tej osebi ne dopusti, da bi se spremenila, da bi izbrala karkoli drugačnega.

 

Onkraj tega je dopuščanje, da ljudje so, kar so.

 

In tu se potem dogaja čarobnost.

 

Sprememba, po kateri smo tako dolgo spraševali.

 

Barbara

 

Barbara Mali z uporabo novih pristopov opolnomoča in svetuje ljudem pri zavestnem ustvarjanju življenja na novih, kvalitetnejših nivojih in vstopanju v resnični potencial, ki ga imajo. Je avtorica e-knjig Zakon privlačnosti za vsak dan (naložite brezplačno) in  Kdaj boste začeli ljubiti SEBE? Je zdaj pravi čas?, pionirka Access barsov v Sloveniji in certificirana facilitatorka Access Consiousnessa. 

Call Now Button Scroll to Top

Prenos

Za prenos brezplačnega MP3 posnetka kliknite na spodnji gumb.

Hvala.

Prenos

Za prenos brezplačne knjige kliknite na spodnji gumb.

Hvala.